Recept


Köttfärssoppa

Fru Lindgrens Köttfärssoppa!
1/2 Gul lök
2 vitlöksklyftor
200g sötpotatis
Olivolja
500g älgfärs
2 matskedar paprikapulver
1 matsked oregano
1 matsked chili (het eller mild är valfritt)
2 matskedar tomatpure
1 matsked Balsamico
1 burk (400g) krossade tomater
3 tärningar köttbuljong eller motsvarande mängd viltfond
1 matsked ketchup
1 liter vatten
2 matskedar basilika
Salt och svartpeppar
Creme Fraiche
Persilja (ta extra mycket)
Hacka lök, sötpotatis och vitlök
Mal köttet till färs
Värm en gryta med några matskedar olivolja i botten.
Stek lök och potatis tills löken är mjuk
Tillsätt det malda köttet och bryn det så det får färg.
Häll i balsamico och låt den koka ur tillsammans med köttet och grönsakerna.
När köttet är genomstekt, tillsätt alla kryddor utom basilikan. Tillsätt också tomatpure och ketchup.
Häll i buljong, och vatten.
Tillsätt de krossade tomaterna.
Låt soppan koka i 30 minuter.
Tillsätt Basilikan, rör om, smaka av med salt och peppar.
Servera soppan i skål toppad med en klick Creme Fraiche och finhackad Persilja.