Recept


Recept

Köttfärssoppa
Fru Lindgrens Köttfärssoppa! 1/2 Gul lök 2 vitlöksklyftor 200g sötpotatis Olivolja 500g älgfärs 2 matskedar paprikapulver 1 matsked oreg.....


Fjällröding med dopp i kopp
Fjällröding med dopp i kopp Vad är godare än en stekt dagsfärsk fjällröding? Dopp i kopp är en klassisk maträtt med rötter från Torneda.....


Recept på tjälknöl av Daniela Andersson
Tjälknöl- på viltkött av Daniela Andersson Vem är jag? Jag är journalist och dokumentärfilmsmakare med passion för mat, vin, recept och.....


Picklad lök
Snabb och enkel picklad rödlök Ingredienser 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 2-3 st rödlökar Gör såhär: Blanda vatten, ättika.....


Älgfärsbiffar med fetaost
Goda älgfärsbiffar med fetaost - 500 g älgfärs - 1 st ägg - 1 dl vispgrädde - ½ dl ströbröd - 2 st vitlökskryddor - 100 g fetaost -.....


Köttfärsås med pasta
Klassisk pasta bolognese - 1 kg blandfärs. Det går även byta ut blandfärsen mot viltfärs - 1 msk smör - 1 st gul lök - 3 st vitlöksklyft.....


Pannkakor
Traditionella tunna pannkakor. Ingredienser - 2 ½ dl vetemjöl - ½ tsk salt - 6 dl mjölk - 3 ägg - 3 msk smör Gör så här: - Blan.....


Älgburgare
ÄLGBURGARE- av Ersa 450g älgfärs Salt Tellicherry svartpeppar 3-4 stänk tabasco. (Blanda i en bunke och gör fyra burgare. Stek på hög vär.....


Viltköttstemperatur
Innertemperatur på viltkött Att göra en viltstek är enklare än du tror, det är bara att inte översteka den! Här kommer ni att få enkla .....


Skogsmästarns vilttoast
En snabb, enkel och lyxig vilttoast Ingredienser för två personer - 1 rådjursytterfilé (går bra med andra filéer) - 3 gullökar - Roman.....


Mustig köttfärsgryta
Fatons – Mustiga och heta köttfärsgryta Ett klassiskt mexikanskt recept, lättlagat och uppskattat av våra gäster. Ingredienser 4 pers 2 gu.....


Viltwallenbergare
Marcus Viltwallenbergare 4 portioner 500g viltfärs (finmald) 3 dl grädde (iskall) 5 äggulor Salt och peppar efter smak 2 msk maizena strö.....


Stekt andbröst med höstprimörer
Stekt andbröst med östgötska höstprimörer, svart vinbärsskysås och Amandinepotatisterrin. 4 portioner.    2 st gräsänder, välhängda.....


Mandelpäron med punschgrädde
Mandelpäron med punschgrädde 1 - 2 moget päron per person 1,5 dl mald mandel Smör Ca 3 dl vispgrädde  Punsch    Skala päronen och dela.....


Helens saltgurka
Helenes saltgurka 1 slanggurka 1 liter vatten 1/2 dl salt 2 tsk socker Ett par dillstjälkar Helst ett par svarta vinbärsblad. Koka upp vatten.....


Karins bästa créme brulée
Karins bästa crème brulée 8 äggulor 7 1/2 dl vispgrädde 2 1/2 dl mjölk 1 vaniljstång 140g strösocker Koka upp grädde, socker och hela v.....


Rönnbärsgelé (recept från Allt om mat)
Rönnbärsgelé 2 l rönnbär, (ca 1 kilo) 5 dl vatten 1 tsk citronsyra 9 dl strösocker per liter avrunnen saft 0,5 dl konjak Koka upp vattne.....


Fredrik Eklunds Trattkantarells-hummus
Trattis- hummus! 2 dl kokade kikärtor 1/2 citron- saften 1dl urkokade trattisar 1 vitlöksklyfta 1/2-1krm spiskummin Salt svartpeppar 1dl pump.....


En Grillkungs revben
Barbecue Bonanza – En Grillkungs revbensspjäll! Jag gillar kamben mest. Mitt stalltips för revbensspjällen är att grilla dem enligt den så .....


Gulaschsoppa, 5-6 port
2 stora gula lökar 2 msk matfett 500 g tärnat nötkött (1x1 cm) av högrev eller bog 3 msk paprikapulver ½ dl tomatpuré 1 burk/paket kr.....