Recept


Fjällröding med dopp i kopp

  • Publicerad: 2 April 22:04
  • Kategori: Övrigt

Fjällröding med dopp i kopp

Vad är godare än en stekt dagsfärsk fjällröding?
Dopp i kopp är en klassisk maträtt med rötter från Tornedalen som passar alla. Här är det rödingen som är maträttens huvudperson och det går både snabbt och enkelt att laga. Det svåraste är att få fjällrödingen att nappa.

Ingredienser:
4 personer

Ca 500 g fjällrödingar
10-15 potatisar
Ca 200 g skirat smör
½ gullök
Salt
Peppar

Gör såhär.

- Börja med att koka potatisen.
- Filéa fjällrödingen och behåll skinnet på.
- Finhacka löken.
- Smält smöret.
- Stek rödingen på hög värme, ca 2-3 min på skinnsidan och sedan 1-2 minuter på filésidan. Salta och peppra.
- Häll i smöret och den finhackade löken i en kopp.
- Nu är det klart för servering. Doppa fisken och potatisen i koppen med smör och lök inför varje tugga.

Kuriosa: Rödingarna på bilden är pimplade på Torneträsk i början på april och gav en 20:e plats i Torneträsk fritidsförenings pimpeltävling!