Recept
-
Rådjurskött
Rådjurskött från foten av Omberg. Kan levereras styckat fryst eller färskt ostyckat. Ring för mer info! Med vänlig hälsning, Gustav Andersson...
Fjällröding med dopp i kopp
- Publicerad: 2 April 22:04
- Kategori: Övrigt
Fjällröding med dopp i kopp
Vad är godare än en stekt dagsfärsk fjällröding?
Dopp i kopp är en klassisk maträtt med rötter från Tornedalen som passar alla. Här är det rödingen som är maträttens huvudperson och det går både snabbt och enkelt att laga. Det svåraste är att få fjällrödingen att nappa.
Ingredienser:
4 personer
Ca 500 g fjällrödingar
10-15 potatisar
Ca 200 g skirat smör
½ gullök
Salt
Peppar
Gör såhär.
- Börja med att koka potatisen.
- Filéa fjällrödingen och behåll skinnet på.
- Finhacka löken.
- Smält smöret.
- Stek rödingen på hög värme, ca 2-3 min på skinnsidan och sedan 1-2 minuter på filésidan. Salta och peppra.
- Häll i smöret och den finhackade löken i en kopp.
- Nu är det klart för servering. Doppa fisken och potatisen i koppen med smör och lök inför varje tugga.
Kuriosa: Rödingarna på bilden är pimplade på Torneträsk i början på april och gav en 20:e plats i Torneträsk fritidsförenings pimpeltävling!